Laksesalat (6+ mdr.)
Laksesalat er en dejligt blød og cremet måde at servere fisk for de mindste på. Den kan fx serveres som den er, på brød, på en æggepandekage eller i en wrap.
Jeg bruger varmrøget laks og det er vigtigt at være opmærksom på, at man selvfølgelig ikke bør servere røgvarer til baby hver dag. Det tror jeg de fleste er opmærksomme på. Men så længe kosten ellers er varieret, er der absolut intet i vejen med at servere røget laks, makrel eller sild i ny og næ.
Desuden er mange bange for mælkeprodukter - som jeg også bruger fra tid til anden (og i denne opskrift). Og her vil jeg gerne forsøge at aflive myten om, at mælkeprodukter er farlige eller skadelige. Det er de ikke. Anbefalingerne vedrørende mælkeprodukter handler udelukkende om, at der er fundet evidens for, at et højt indtag af komælk som drikkemælk før 1 år muligvis kan have en sammenhæng med overvægt senere i livet (se evt. dette link fra Sundhedsstyrelsen og tjek punktet Nye anbefalinger for mælk til spædbørn). Det har altså intet med allergi eller overfølsomhed at gøre. Mælk kan hermed sagtens indgå som en del af madlavningen før baby er 1 år - og det er ikke skadeligt at servere en klat creme fraiche i ny og næ og lidt flødeost på brødet.
Laksesalat
Tid i alt: 15 min.
Ikke fryseegnet!
Ingredienser
-
500 g varmrøget laks (2 pakker)
-
1 bøtte flødeost
-
3 spsk creme fraiche
-
1 spsk mayo
-
1 bundt dild, hakket
-
1 spsk kapers
-
1/2 avocado i tern
-
3-4 spsk citronsaft
-
Peber (valgfrit - selvfølgelig)
Fremgangsmåde
-
Hak dild, skær avocado i tern og pres citronsaft.
-
Rør alle ingredienser sammen og servér.