Majsvafler (6+ mdr.)

Denne opskrift, er en af de første jeg lavede, da jeg oprettede Karlas Køkken på Instagram. Den er super nem og mega hurtig at lave - og der er minimalt med rod at rydde op efterfølgende (vigtigt, ik'?).

Nu hedder opskriften jo "majsstænger" - men det er jo i sagens natur en vaffel, som efterfølgende er skåret ud i stænger. Man kan altså servere den lige som man vil, men når baby er helt lille (omkring de 6 mdr.) og lige er startet på fast føde, er det en rigtig god idé at servere maden som vist på billedet. Således er det lettere for baby at samle maden op og føre den til munden. Det handler ene og alene om, at babys finmotorik endnu ikke er så veludviklet på dette tidspunkt.

Jeg har bagt dejen i min Tefal Snack Collection toaster med belgisk vaffel-jern, men du kan bruge lige hvad du har ved hånden. Du behøver fx ikke at bage dejen i et vaffeljern, hvis du ikke har sådan ét - en god gammeldags pande fungerer også. Så bliver det godt nok til små tykke pandekager - men det har jo heller aldrig skadet nogen. ;)

 

 

 

Majsvafler

🧇 Giver 2 stk. belgiske vafler
⏱ Tid i alt: 15 min.
❄️ Kan fryses!
 

Ingredienser

  • 1 stor håndfuld majs (både dåse- og frost fungerer fint)
  • 1 æg
  • 1 spsk hvedemel m. top
  • 1 spsk finvalsede havregryn m. top

Fremgangsmåde

  • Blend alle ingredienserne til en grov dej (der må gerne være lidt hele majs tilbage)
  • Bag dejen i et vaffeljern smurt grundigt med usaltet smør eller olie
  • Skær vaflerne i stænger og servér dem som de er eller med smørbart pålæg

Velbekomme!

Indsend en kommentar